Елизабета Шелева нов претседател на УП на Струшки вечери на поезијата

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, донесе одлука за именување на членови во Управниот одбор на Манифестацијата „Струшки вечери на поезијата“. Како членови на Управниот одбор на...

Шелева поднесе оставка во жирито за наградата „Браќа Миладиновци“

Елизабета Шелева, литературна критичарка и теоретичарка и професорка по книжевност при Филолошкиот Факултет на УКИМ поднесе оставка од жири комисијата за наградата „Браќа Миладиновци“ за 2016...