Покренато обвинение против францускиот министер за правда за незаконско преземање интереси

По шест часа сослушување, францускиот министер за правда, Ерик Дипонд-Морети од Судот на правдата на Република Франција беше обвинет за „незаконско преземање интереси“, поради тоа што...