САД преку Естонија ја спасуваат европската реформска агенда на Македонија и кредибилитетот на ЕУ

Пишува: Борјан Јовановски САД се вклучија активно во одржување на динамиката на европската реформска агенда на Македонија, но и во одржување на кредибилитетот на евроинтеграциските процеси...

Шаќири: Владата ќе добие грант од 350.000 долари за реализација на електронски услуги

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска беше домаќин на состанокот со претставници од Амбасадата на САД и претставници од Естонскиот центар за источно...

Експертска поддршка за МОН од Естонија за развој на дигитализацијата во образованието

Министерката за образование и наука Мила Царовска денеска одржа состанок со делегација од Естонија, претставници од Секретаријатот за европски прашања и од Амбасадата на Соединетите Американски...

Стартува проектот за унапредување на дигитализацијата во земјава со поддршка од Естонија и САД

Почетокот на проектот насочен кон унапредување на дигитализацијата на Северна Македонија, кој се спроведува со финансиска поддршка од Естонија и САД, официјално е означен на средба...

Од денеска почнуваат подготовките за првата фаза од проектот за дигитализација во рамки на „тројното партнерство“ САД-Естонија-Северна Македонија

Експертите на Центарот за меѓународна соработка на Естонија, кој функционира под министерството за надворешни работи на официјален Талин, од денеска, според најавите од американската амбасада за...