Коперникус: Температурите во Европа пораснале повеќе од двојно од глобалниот просек во последните 30 години 

Минатото лето беше најтопло во Европа откако се води евиденција во 1979 година, соопшти Службата за климатски промени на ЕУ Коперникус. Целата 2022 година беше втората најтопла година, после 2020 година. На многу...