Мисија на ЕУ: Кампања без закани и фер и кредибилни избори

Дополнително, воспоставувањето на законска и политичка одговорност за снимањето и содржината на прислушуваните материјали е неопходен елемент за затворање на поглавјето на политичка криза, за што се заложија сите актери, се вели во изјавата