Новогодишни донации на ЕВН Македонија

За време на новогодишните празници, ЕВН Македонија традиционално донира пакети со храна на Македонската православна црква (МПЦ), Исламската верска заедница (ИВЗ) и Католичката црква. Покрај верските...

Климите најмногу нè разладувале завчера, на 29 јуни, со рекордна потрошувачка на струја

Клима-уредите, коишто на овие горештини во многу домови се вклучени и дење и ноќе, придонесуваат секако за зголемената потрошувачка на електрична енергија деновиве во целата земја....