Осомничените за “Делчевски ниви” се во полициска станица, утре ќе бидат изведени на судија на претходна постапка

Седумината осомничени за случајот ,,Делчевски ниви” се уапсени и однесени во полициска станица, откако денеска Управата за финансиска полиција поднесе кривична пријава против нив за продажбата на...

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува институциите да го истражат случајот со ЕВН, а СДСМ потоа да се извини, многу скоро ќе излезе дека луѓе блиски до нив терале бизниси со таа компанија

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува институциите да го истражат случајот со ЕВН, а СДСМ потоа да се извини, многу скоро ќе излезе дека луѓе блиски до нив терале...

ЕВН го загрози коритото на Брајчинска река

Ова е брајчинска река, природен хабитат на ендемскиот вид на пастрмка позната како брајчинска пастрмка. Воедно од водите на оваа река доаѓа и најголемиот прилив на вода во Преспансото Езеро кое во изминатите две години ја преживува најголемата криза со водостојот

Ноќеска во Тетово: Запалени две возила на ЕВН

Тетовските пожарникари во текот на ноќта интервенираа на две запалени возила во сопственост на електродистрибутивната компанија „ЕВН Македонија“. „Околу полноќ голем број граѓани пријавија дека има...