Хрватски европарламентарец ,,скока“ од радост по изгласување негов извештај за сексуални и репродуктивни права

Европскиот парламент денеска со мнозинство гласови го усвои извештајот на Хрватскиот европратеник Предраг Фред Матиќ за сексуалните и репродуктивните права. Извештајот на Матиќ предизвика вистинска бура...