И покрај предупредувањата од енергетската заедница, европските банки обезбедуваат милијарди за поголемо производство на нафта и гас

Европските банки обезбедуваат милијарди долари за поголемо производство на нафта и гас, покажа денешниот извештај, иако Меѓународната агенција за енергија (MAE) даде упатства, со кои треба...