Лидерите на Германија, Шпанија и Португалија ги повикаа Французите да гласаат за Макрон

Лидерите на Германија, Шпанија и Португалија јавно го поддржаа Емануел Макрон пред утрешниот втор круг од претседателските избори во Франција, повикувајќи ги француските гласачи да ги...