Европските синдикати побараа од ЕК директива за максимални работни температури

Европската конфедерација на синдикати (ETUC) ја повика Европската комисија да ги заштити работниците ширум ЕУ со директива за максимални работни температури. Оваа иницијатива дојде откако двајца...