„Фајненшл тајмс“: Се создава нов светски економски поредок, намалена доминацијата на доларот

Полека, но сигурно се формира нов светски енергетски поредок, во кој доларот нема да биде доминантно платежно средство, пишува „Фајненшл тајмс“. Подготвеноста на Кина да се...