Кинeски власти: Јапонски лек е ефикасен во борбата со коронавирусот

Акциите на „Фуџифилм Тојама Хемикал“, кои го развија фавипиравир, се зголемија по пофалбите од кинески службеник по клиничките испитувања. Пациентите кои биле третирани со лекот во Шенжен, станале негативни на вирусот по четири дена од позитивните тестови