Вкупно 77 години на терен: Карловиќ и Лопез највозрасни тенисери во гренслем меч

По четири часа минати на теренот, на крајот славеше хрватскиот ветеран со 7:6, 7:5, 6:7, 7:5 и со своите 40 години стана највозрасен тенисер што учествувал на Отвореното првенство на Франција од 1978 година по Австралиецот Бери Филипс Мур кој беше два месеца постар