Ѓорчев, Силјановска и Петровски меѓу кандидатите во ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Македонија

На адреса на најголемата опозициска партија се пристигнати осум апликации од пет се чуваат во тајност. Сите ќе бидат „чешлани“ од комисија чие заседавање е најавено за викендот со задача да утврди дали пријавените ги исполнуваат условите. Оние кои ќе минат на комисиски филтер ќе добијат шанса за промоција во општинските ограноци пред, конечно, да побараат доверба и од 530. партиски делегати на најавениот Конгрес во Струга