Пливање: ФИНА го суспендира Русинот Мелников на осум години

Тој е фатен дека користи хормон за раст во пресрет на квалификациските трки за олимписките Игри во Рио де Жанеиро. Со оглед дека има 26 години, а од суспензијата ќе излезе на 34, ова значи и крај на неговата кариера