Финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за струја побарале 6.500 граѓани

Има голем интерес кај граѓаните за користење на мерката за финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за електрична енергија за домаќинствата со ниски примања....

Фирмите кои земале финансиска поддршка за ковид-19 од шестиот пакет, а не ја искористиле, да ги вратат парите

Од Владата нагласуваат корисниците на оваа финансиска поддршка да ги подмират своите обврски најкасно до рокот за поднесување на завршна сметка за 2021 година. Се информираат...

Работодавачите не задржале два, туку 10 милиони евра од државната помош за плати

Не два милиона евра, колку што првично објави директорката на УЈП, Сања Лукаревска, туку станува збор за 10 милиони евра што работодавачите ги задржале од државната финансиска поддршка што беше наменета за исплата на плати на работниците, објави ТВ Телма повикувајќи се на извори од Владата. Меѓу над 4.500 компании има и медиум

Димовски од ССМ: Кривична одговорност за работодавачи кои не исплатиле државна помош

Ваквиот негов став доаѓа на ден по откривањето од Сања Лукаревска, директорка на Управата за Јавни Приходи (УЈП), дека околу 700 фирми аплицирале и добиле финансиска поддршка од државата за исплата на плати за месеците април и мај, но не трансферирале дел од парите на своите вработени