Обвинителството на ЕУ отворило 143 истраги во Бугарија за измами во износ од речиси половина милијарда евра

Европското обвинителство денеска го презентираше извештајот за своите активности во 2022 година, во кој е соопштено дека во Бугарија се водат 143 истраги за сомневање за...