Мнозинството ученици и студенти од „Отворен Балкан“ се за настава со физичко присуство

Учениците и студентите од земјите од иницијативата „Отворен Балкан“ преферираат настава во живо или комбиниран модел. Најголем број од младите во регионов, над 70%, не сакаат...

Учебната година почнува со физичка настава-Синдикатот и МОН на иста страна-Проф.Др.Пановски сугерира преполовување на паралелките

Од Министерството за образование тврдат дека училиштата се целосно подготвени за прием на учениците со физичко присуство и дека нема ниту одложување на почетокот на учебната...