Професорот Бибер за „Отворен Балкан“: Соработката е добредојдена, но мора сите да бидат вклучени

Професорот на Универзитетот во Грац, Флоријан Бибер, по повод иницијативата „Отворен Балкан“ изјави дека идејата за регионална соработка не е лоша, но дека има проблеми бидејќи...

Бибер: Пораките на Меркел за Северна Македонија го покажуваат германското влијание врз проширувањето

Коментирајќи ја прошталната посета на регионот на канцеларката Ангела Меркел, Флоријан Бибер, професор во Центарот за југоисточни студии на Универзитетот во Грац, оцени дека главна порака...