ФЗО: При кибер-нападот нема излевање на податоците надвор од базите на институцијата

 Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија информира дека кибер-нападот со кој се справува се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, и оти...

За време на пандемијата од граѓаните се слеале 18,6 милиони евра во приватното здравство

Поради необезбедување на повеќе термини во јавните здравствени установи (ЈЗУ) и несклучени договори со приватните здравствени установи (ПЗУ) за дијагностицирање на ковид-19, во услови на пандемија,...