Русија досега истрела врз Украина проектили вредни 7,5 милијарди долари, објави магазинот Форбс

Руските сили испукале 1.300 проектили врз Украина, и тоа неа ја чини најмалку 7,5 милијарди долари, објави магазинот Форбс. Москва истрела 235 ракети „Калибар“ кон Украина....