Заедничките проекти во енергетиката на прво место во соработката со Грција: Ковачевски се сретна со Фрагојанис

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска го прими заменик-министерот за надворешни работи задолжен за економска дипломатија на Република Грција, Костас Фрагојанис, кој...

Маричиќ – Фрагојанис: Грција денес е силен лобист за нашата интеграција во ЕУ

Заменик претседателот на Владата за европски прашања, Бојан Маричиќ, беше домаќин на средбата со заменик министерот за надворешни работи, за економска дипломатија и отвореност на Република...