Рекордна зделка во НБА лигата: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Нов газда на „нетси“ ќе биде тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) кој лани купи 49 отсто од акциите на клубот за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди долари за останатите 51 отсто, чиј сопственик е Русинот Михаил Прохоров, за поседување на комплетниот управувачки пакет