Првпат во историјата на Ватикан Папата именува жена на две високи позиции во дикастерија

Папата Франциск ја именуваше сестра Алесандра Смерили за привремена секретарка на Дикастеријата за промовирање на интегрален човечки развој и како делегат на Комисијата за Ковид-19 во Ватикан, соопшти денеска...