Фрапантно: Смртноста се зголемува со секој процент од загадувањето

Првичните, се уште не објавени податоци од Институтот за јавно здравје покажуваат дека на секои 10 микрограми аеро загадување со ПМ 10 и ПМ2,5 честички, за 10 проценти се зголемува смртноста кај ризичните групи. Статистика одбива да даде податоци на дневно ниво