Кина со порака до САД: Не проценувајте го нашиот нуклеарен арсенал врз основа на сателитски снимки

Претставникот на кинеското Министерство за надворешни работи, Фу Конг ги повика САД да не прават проценка на кинескиот нуклеарен арсенал врз основа на сателитски снимки. Обидите...