Функции во Авганистан: Талибанците избраа министер за финансии, за внатрешни работи, гувернер

Талибанците денеска назначија министер за финансии, шеф на разузнавачката служба и вршител на должноста министер за внатрешни работи во Авганистан, објави авганистанската новинска агенција Пајхвок, пренесуваат...