Апликацијата „Телеграм“ со проблеми во функционирањето низ светот

Корисниците на апликацијата „Телеграм“ низ светот пријавиле проблеми во нејзиното функционирање, покажуваат податоците на сајтот Даундетектор (Downdetector), кој ги следи грешките и поврзувањето на популарните интернет...

ЈО: Нема основ за јавнообвинителска интервенција за работата на ОТА и АНБ

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Резолуција дека нема место за јавнообвинителска интервенција во поглед на поднесеното писмено известување од техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев,...