„Беше смешно.Беше неверојатно“ : Изгубениот поп на Југославија во 80 -тите години-напис на „The Guardian“

Во меѓувреме, во Скопје, Македонија, уште еден од неколкуте 808 -ки во Југославија беше во сопственост на Кирил Џајковски, кој го формираше Бастион со пејачката Ана...

Гардијан: Путин им наредил на руските служби во 2016 година да овозможат победа на Трамп

Документи од Кремљ, до кои дошле новинарите од британскиот весник „Гардијан“, откриваат дека рускиот претседател Владимир Путин лично наредил тајни специјални служби за поддршка на Доналд...

„Гардијан“: Британските болници пред закана од недостиг на заштитна опрема

Националната здравствена служба (НХС), според угледниот весник, им испраќа препорака на здравствените работници да продолжат да работат со заразените лица со ковид-19 во пластични престилки

Туск во интервју за „Гардијан“: Француското „не“ за Македонија и Брегзит големи грешки на ЕУ

Меѓу „бурните“ искуствата во неговиот петгодишен мандат ги наведе и кризата на еврозоната во Грција, вжештени дискусии за миграцијата и доаѓањето на власт на Доналд Трамп