Одмазда за генерал Сулејмани: Иран ракетира две бази со американски војници во Ирак

Ракетирањето на двете ирачки бази доаѓа по еден ден од размената на закани за одмазда меѓу САД и Иран. Воздухопловната база Аин ал Асад е најголема во провинцијата Анбар и според непотврдени информации во неа има околу 5.000 војници и голем број на авиони