Германски имунолог: Варијантата Омикрон потекнува можеби од пациенти со ХИВ

Изненадувачки големиот број на мутации откриени на шилестиот протеин кај новата варијанта на коронавирусот, наречена Омикрон, може да укажува дека истиот потекнува од пациенти со ХИВ...