Австрија денеска гласа за избор на нов претстедател

Утринава отворени се 9551 гласачко место од вкупно 10 292 гласачи, а од 10 часот се отвараат сите гласачки места. Првите резултати од гласањето ќе бидат соопштени некаде околу 17 часот, кога ќе бидат избројано 40 проценти од гласовите