ДИК го измени Упатството: Ќе важат и гласачки ливчиња без печат, доколку е запечатена волјата на гласачот

Државната изборна комисија донесе изменување на Упатството за важечки и неважечки гласачки ливчиња. Во врска со ова, Комисијата дополнително извести и ги задолжи избирачките одбори задолжително...