Парламентарни и претседателски избори во Бугарија, рекорден број кандидати за претседател и потпретседател на државата

По се изгледа дека претседателот на Бугарија нема да биде избран во првиот круг, туку тоа ќе се случи на 21 ноември кога треба да се одржи вториот...