Почина Глигорие Гоговски

На 79-годишна возраст денеска во Тетово, почина Глигорие Гоговски, една од најзначајните и најистакнатите македонски личности од стопанствениот, општествениот и политичкиот живот. Гоговски беше долгогодишен генерален...