Спасов: Декларацијата за Гоце е само еден од инструментите на ВМРО ДПМНЕ за заплашување на народот

Декларација за провокација – реакција на професорот Ѓорѓи Спасов.  „Декларацијата за Гоце е само еден од инструментите за заплашување на народот, не за обединување туку за...

Американски ветар во грбот на првата македонско-албанска коалиција

САД упатуваат еден вид порака дека тој модел на предизборно коалицирање може да  биде фактор за подобро внатрешно интегрирање на земјата и за нејзина поголема политичка стабилност, вели професорот Спасов по посетата на лидерот на Движењето Беса, Билал Касами, на Вашингтон