(Фото+видео) Изиграни 17 семејства во Карпош, им ги срушиле куќите, становите уште ги нема

Четириесетина граѓани на Карпош со двочасовна блокада на булеварот „Теодосиј Гологанов“ побараа да се донесе Деталниот урбанистички план (ДУП). Велат дека повеќе од пет години живеат...

Црквата „Саграда Фамилија“ во Барселона доби градежна дозвола по 137 години

Спектакуларната, но недовршена црква која во 2005 година беше ставена на листата на УНЕСКО како светско наследство, годишно ја посетуваат повеќе од четири милиони луѓе. Се проценува дека изградбата на црквата ќе чини околу 374 милиони евра