Решенија за заштита од ковид-19: Хартија за печење, градници, пелени како маски

Обврска за носење маски има во многу земји, но маски нема насекаде и секогаш. Поради тоа, секој се снаоѓа како знае и умее, па се прават маски од листови од банана, се’ до маски од хартија за печење