Иницијативата „5 до 12“ од денеска повторно ќе кампува пред Собранието

Лицата со посебни потреби, нивните родители и пријатели на овој начин веќе трет пат се обидуваат да влијаат на јавноста и на носителите на јавни функции да преземат мерки со кои ќе им се олесни животот на овие луѓе