„Зелен хуман град“ почнува со собирање потписи за нивни листи на локалните избори

Граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“ од денеска официјално го почнува процесот за собирање на потписи за нивната независна листа за претстојните локални избори. -Новина е тоа...

Граѓанска иницијатива за фер третман кон родителите со деца од разведени бракови

Промени во Законот за семејство, фер третман кон децата од разведени бракови и нивните родители, напуштање на застарениот еднородителски систем и воведување на заедничко родителство. Ова се барања на Граѓанската иницијатива за заедничко и одговорно родителство по развод кои се доставени до Владата од која очекуваат и измена на одлуката од 6 април за забрана за движење на граѓаните што, како што велат, директно ги засега родителите кои не живеат со своите деца по развод или разделба