Осум отсто поголем награден фонд: Ролан Гарос 2019 ќе се игра за 42,661 милиони евра

Победниците во машка и во женска конкуренција ќе заработат по 2,3 милиони евра што е за 4,55 отсто повеќе од 2018 година. Најголемо зголемување е планирано за тенисер(к)ите кои ќе се пробијат до главниот турнир низ квалификациите, па успешно минување на трите кола ќе значи инкасирање на 46.000 евра