Врачена годинешната награда „Григор Прличев“ за најдобра поема на лауреатат Трајче Кацаров

Свеченостите на годинешните „Прличеви беседи“ продолжија денеска со централнот настан, доделувањето на наградата на лауреатот Трајче Кацаров, авторот на поемата „Цветко“ избрана за најдобра на традиционалниот...