Македонија во април „преживеа“ инфлација од 10,5 отсто – Народна банка презема чекори за нормализација

Инфлацијата во нашата земја во април достигнала 10,5 отсто, а Народна банка преку своите инструменти почнала со постепена нормализација на монетарната политика, вели гувернерката Анита Ангеловска...