Борусија Д. на мета: Експлозивот бил скриен во грмушка крај хотелот

Генерален директор на „милионерите“, Ханс-Јоаким Вацке, ја добил информацијата од полициски извори. Експлозивот бил активиран во моментот кога минувал крај излезот од хотелот во кој биле сместени фудбалерите