Анализа на Харвард: Коронавирусот слабее на топлина, но втор бран ќе има

Анализата на американските универзитети Харвард, МТИ и други институции ја потврди претпоставката дека високите температури влијаат врз ковид-19, што вирусот го прави сезонски. Според „Вешингтон пост“,...