30 години по излегувањето на „Елфаско“: Непроспиени ноќи пред печатење на нов број, а потоа на чорба во „Победа“

Хари Локвенец, Небојша Гелевски и Горан Гулабовски (Хари, Бане, Гулаб) , се иницијалното студентско трио кое ќе ја отпочне оваа журналистичка сторија , која денес, може...

(ВИДЕО) Интервју со Локвенец: Коридорот 8 е капитална инвестиција од геостратешки карактер

Во интервју за Фронтлajн, директорот на „Македонски железници Инфраструктура“,  Хари Локвенец,  говори за стратeшкиот Коридор 8, кој е од интерес за локалната економија, но и за...

(ВИДЕО) Локвенец: Железничката инфраструктура е препознаена капитална инвестиција од страна на Владата и на ЕУ

Во интервју за Фронтлјан, директорот на македонски железници Инфраструктура, Хари Локвенец, коментирајќи го предлог буџетот за идната година што го претстави министерот Фатмир Бесими, вели дека...