ЕУ собра пет милијарди евра на првата аукција на заеднички должнички хартии од вредност

Европската унија собра пет милијарди евра со продажба на краткорочни должнички хартии од вредност на првата заедничка аукција на долгови, соопшти Европската комисија. Како што е...