Сали: 560 ковид-пациенти биле третирани со хемофилтрација во Клиниката Жан Митрев, мора извештај за секој поединечен случај

Мора да се напише извештај за секој поединечен случај. Да бидеме  реални, 560 предмети ќе ни одземат доволно време, за на јавноста да ѝ дадеме конечен...

Беким Сали: Стручна комисија ќе го има крајниот збор околу хемофилтрацијата

Хемофилтрацијата во клиниката „Жан Митрев“ се користела како „волшебен“ третман, вели министерот за здравство, Беким Сали во поткастот „Разговор во редакција“ на ИРЛ. Министерот рече дека стручна...