Нов хибриден напад врз Заев со идентитетот на Грета Тунберг

Телефонскиот разговор бил реализација по претходно користење на официјални брендирани мејл адреси и телефонски броеви, хибридни центри за манипулација и преку официјален контакт со македонско дипломатско претставништво пришто претставувајќи се како Грета Тунберг и нејзиниот татко. Разговорот се оствари пред неколку дена, но иако одредени делови во него биле сомнителни, сепак, премиерот одлучи разговорот да се реализира до крај со цел да се разоткрие сомнежот“, истакна Марјан Забрчанец, советник на односи со јавност во кабинетот на премиерот